Workshop i Utsiktens skogsträdgård


Söndag 29 april 2018, klockan 10.00 – ca 21.00
Utsikten ekoby och vid Ålgårds kvarn och såg

Anmälan till info@algardskvarn.se, senast 20 april.
Enda kostnaden är 200 kronor för finfin fika och middag från Café Tillsammans.
Maten är vegansk. Har du allergier så skriv det i din anmälan. Ta med egen lunch!
Behöver du boende så meddela i anmälan.

Delta i vår workshop om du vill lära dig mer om hur man skapar en skogsträdgård, och hur man kan ta tillvara de frukter, nötter, bär och fleråriga grönsaker som odlas där.
I Ekobyn Utsikten på Orust växer just nu en skogsträdgård fram. Skogsträdgårdar är odlingssystem som härmar skogens eget ekosystem och därför kräver en liten arbetsinsats i utbyte mot en stor skörd. Vi träffas på morgonen för en genomgång av vad en skogsträdgård är och hur man anlägger en sådan, varefter vi praktiskt arbetar ute i ekobyns skogsträdgård.

På kvällen samlas vi för middag och ett inspirerande gästföredrag med Hanna Jönsson:
En kväll om perenna grönsaker!
Vad är en perenn grönsak? Hur har vi använt och odlat perenna grönsaker historiskt? Hur kan vi odla dem, och vilka är de stora fördelarna med att odla och äta perenna grönsaker?
Under denna kväll kommer du att få lära dig mer om just detta och få smaka och möta några av Hannas favoriter bland våra ätbara perenner. Upplev spännande smaker och lär dig mer kring hur vi kan använda dem i ekosystemen och köket.
Hanna Jönsson är florist, återbruksdesigner, permakulturdesigner och skogsträdgårdsdesigner med ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och natur. Hon är designern som ständigt jobbar för att hitta nya sätt att förändra världen och inspirera andra till ett mer hållbart liv. Sedan 2011 har hon regelbundet hållit kurser och workshops för att inspirera till att skapa hållbart och i våras började hon undervisa i skogsträdgård på Holma Folkhögskola. Dessutom jobbar hon med förökning av skogsträdgårdsväxter.
Det här är en del i projektet Ekobesöksnäring finansierat av Leader Södra Bohuslän.