VÄLKOMMEN TILL KONSTHANDLINGEN PÅ ÅLGÅRD!

VÄLKOMMEN TILL
KONSTHANDLINGEN PÅ ÅLGÅRD!

konsthandlingen

Ta med inspirationen från Konstvandringen till Ålgård. Låt dig inspireras än mer av utställare och musik. Gå till handling och skrid själv till verket i våra workshops.

Ålgårds kvarn och såg
Ca 7 km från Henån på Orust
Påskdagen 5 april, klockan 11 – 16

I samband med Konstvandringen Södra Bohuslän , arrangeras Konsthandlingen på Ålgård, på påskdagen. Då bjuds den besökare som vill in till att delta i konstworkshops. Ingen föranmälan. Du väljer själv om du vill vara med en kort stund, flera timmar eller bara titta på, fika och höra på musik. Två konstnärer ställer ut. Kopanitsa spelar balkanmusik, klockan 12 och återigen 13.30.

Mer information:

Karl-Johan Sellberg

Karl-Johan Sellberg är konstnär och arkitekt och hans måleri är både figurativt och färgstarkt. Förutom guerilla-konstutställningar har han även jobbat med preformance och installationer i olika samarbeten. Karl-Johan har även arbetat med gränslandet mellan arkitektur och konst, bland annat på röda sten konsthall. Vi kommer här att få se levande verk i blandteknik. Karl-Johan kommer också hålla i en under dagen pågående öppen workshop med arkitekturtema som heter c/o carboard och som lämpar sig för alla åldrar.

Caroline Sellbergs

Caroline Sellbergs konst består av diffusa alster där färg, form och struktur är huvudaktörer. Med orädd stilistik och bitvis nitisk noggrannhet får abstrakta skepnader liv. På samma gång både subtilt känslig och explosivt expressiv låter hon de musikaliska influenserna lysa igenom. Motiven bjuder in betraktaren till att själv låta sin fantasi tolka uttrycken.

Bokkonst – en workshop om att vika böcker med Marja Fodorpataki

Böcker är heliga! Det fick jag lära mig som barn. Man får inte rita i dem, vika bladen, förstöra dem. Det tog lång tid innan jag vågade stryka under rader som var viktiga för mig eller som jag ville komma ihåg. Det tog ännu längre tid att börja leka med böcker och skapa nytt med hjälp av dem.
Många böcker hamnar på tippen eller i pappersåtervinningen. En bra sak i sig, men varför inte skapa något nytt och vackert av dem istället? Bokkonst är ett enkelt sätt att återanvända redan lästa böcker som du kanske ändå inte vill behålla eller billiga böcker du kan hitta på loppisar.
Bokkonst är ett annat sätt att använda böckernas innehåll kreativt och estetiskt.
Idag får du vara med och arbeta med böcker som du kanske inte gjort förut. Kom och inspireras, prova på att vika bokblad till vackra dekorationer, praktiska brevhållare, hipp utsmyckning. Kom och skapa bokkonst!
Marja Fodorpataki är arkeolog, hantverkare och kulturarbetare.

KOPANITSA

spelar allt från ålderdomliga melodier till balkanröj från Albanien, Bulgarien, Grekland, Rumänien och forna Jugoslavien. Kopanitsa använder såväl moderna instrument; klarinett, fiol, flöjt, dragspel, bas, gitarr, som genuina folkliga som tapan (stor trätrumma), darabukka (liten vastrumma), kaval (kantblåst flöjt), och bouzouki. Kopanitsa är namnet på en bulgarisk dans i 11-takt.
KOPANITSA bildades i Göteborg 1980. Gruppen har gjort talrika framträdanden i Sverige, Norge, Danmark och Ungern och har vid flera tillfällen medverkat i radio och TV. Gruppen samarbetar regelbundet med körer, jazzgrupper och Göteborgs Internationella Folkdansklubb.

Varmt välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *