Öppen skogsträdgård på Skördefesten

Skogsträdgården Ravinen håller öppet på årets Slöjdvandring och skördefest!

Lördag 29 och söndag 30 september
klockan 11.00 -16.00

Välkomna att vandra i Skogsträdgården Ravinen i Utsikten Ekoby. Våra trädgårdsmästare finns på plats och kan berätta om vad en skogsträdgård är, vad som växer där och hur de arbetar.

Försäljning av plantor hittar ni vid vårt tunnelväxthus!

I år har det hänt mycket i skogsträdgården. Projektet Ekobesöksnäring har dragit igång. Ovanliga träd som länge har längtat efter omvårdnad har pysslats om. När tjälen gått ur marken grävdes dammar och gångar. Och när det var som allra mest dallrande varmt byggdes en trägärdesgård upp för att hålla rådjur och älgar ute. Då spirade redan de första nyplanterade ätliga perennerna.

En skogsträdgård härmar skogens ekosystem för att ge stor skörd i utbyte mot en liten arbetsinsats. Här finns nötter, frukt, bär och ätliga perenner som Gode Kung Henrik, spansk körvel och smultronplantor.

Program till hela slöjdvandringen och skördefesten på Orust, Tjörn, i Stenungsund och Kungälv

Anläggningen av skogsträdgården är en del i projektet Ekobesöksnäring som även innefattar Ekodagar vid Grindsbyvattnet samt kurser och workshops i bland annat permakultur och om återbrukande av textilier för att göra trädgårdskläder.

Vägbeskrivning:Tag av mot Slussen från väg 160 söder om Henån. Tag höger vid Torps kyrka mot Myckleby. Följ vägen i knappt fem km till Utsikten ekoby i lilla Krossekärr på vänster sida. Skogsträdgården ligger i mitten av byn till höger om den långa backen.