POP-UP-GALLERI på Ålgårds kvarn!

POP-UP-GALLERI på Ålgårds kvarn – 2 juli kl 13 – 16

Stor utförsäljning av OLLE LANGERTS bilder!

Caféet har öppet


Grafik4.jpg-for-web-1239697004 Grafik 1.jpg-for-web

Efter  konstnären Olle Langerts bortgång i december 2016 vill hans barn sprida och tillgängliggöra hans enorma bildproduktion till en bredare allmänhet.  Därav denna galleridag där Olle Langerts screentryck och i viss mån original slumpas bort till vrakpriser. Om du vill ha en färgstark bild på din vägg eller om du vill göra en investering – kom och titta, fika och handla konst du aldrig kunde drömma om att hitta i en gammal kvarn och såg på nordöstra Orust.

Om Olle Langert

Olle Langert (1924 – 2016) är en Göteborgsbaserad tecknare, grafiker, målare och skulptör som är representerad på bland annat på Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Borås och Malmö konstmuseum.  Han utbildade sig på Valands konstskola, hade bl.a. Göteborgskoloristen Nils Nilsson som lärare en tid, men även i Köpenhamn och Paris.

Att kolorismen påverkat Olle Langerts konst är tydligt. Intensitet och kraft är hans uttryck, kontraster, starka färger och form hans kännetecken. Ibland föreställande men oftast inte. Så här uttrycker han det i själv:

Jag har en känsla av att jag tycker mycket om blått. Och svartvitt. Och så gult och grönt.

Olle Langert bodde och arbetade i sin ateljé vid Masthuggskyrkan i Göteborg i över 30 år. Där lämnade han efter sig en otroligt omfångsrik produktion av screentryck, teckningar, måleri och skulptur.

 

Kontant betalning eller swish

 

OlleLangert2