FÖRSÄLJNING OCH FÖRENINGEN ÅLGÅRDS FRAMTID

NU LIGGER ÅLGÅRDS KVARN OCH SÅG UTE FÖR FÖRSÄLJNING:
https://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-orust-kommun-algard-445a-algards-kvarn-och-sag-16741276

Föreningen Ålgård har flyttat ut från bostadshuset vid Ålgårds kvarn och såg. Vi i styrelsen tackar alla som på något sätt hjälpte till med detta. Tillsammans gick det smidigt!

Vi vet fortfarande inte mycket om vad som händer med Ålgård som plats. Orust kommun ska via mäklare lägga ut det till försäljning. Föreningen har kontakt med en intressent som liksom oss vill att Ålgård ska förbli en plats som är öppen för allmänheten. Det finns en uttalad vilja att samarbeta med oss, med andra föreningar och mäniskor i bydgen. Därmed är hoppet om Ålgård som en mötesplats inte helt släckt.

Under tiden vi inväntar vad som händer i den frågan, så är Föreningen Ålgård aktiv i projektet Kultursystem som drivs tillsammans med OrustKONST, Kretsloppsakademien och Utsikten Ekoby. Där pågår arbetet för fullt med att kartlägga kulturen på Östra Orust och hitta nya vägar för samverkan. Mer om det kan ni se på www.orustkultursystem.se

Inom Ekobesöksnäringsprojektet återstår ett par workshops, bland annat en om hampakalkbygge med Biobyggarna. I år blir det inga ekodagar men vi tittar på möjligheterna att arrangera dem nästa år. Vill du hjälpa till att se till att de blir av så skriv till info@algardskvarn.se

Annat som händer just nu är slöjdträffar som sker en måndag per månad i Orust Slöjds lokaler på Hällevi idrottsplats i Henån. Dit är alla välkomna, medlemmar som icke medlemmar. En tar själv med sig det en vill slöjda så gör vi det tillsammans och delar med oss av den kunskap vi har. Te och kaffe finns att köpa på plats.

I Föreningen Ålgård pågår samtal om hur vi ska fortsätta vårt arbete utan en fysisk plats och vilken funktion den har nu. Vi ser bl.a. att den kan fungera som en plattform för den som vill hålla kurser och arrangera evenemang. Det finns till exempel mycket utrustning såsom fällbord, klappstolar, ljud- och ljusanläggning, porslin mm som går att få tillgång till. Kanske vill någon arbeta med ett projekt? Då kan föreningen vara en möjlig väg till att söka bidrag eller annan finansiering.

Det finns helt säkert många fler alternativ och möjligheter. Har du tankar som du vill dela med dig av så är det hjärtligt välkommet. Vad vill du att föreningen ska ägna sig åt? Vad eller vilken inriktning skulle få dig att engagera dig i föreningen framöver?

26 april blir det tillfälle att prata om föreningens framtid. Klockan 11.00 bjuder vi in alla medlemmar till go’fika och samtal i Studieförbundet Vuxenskolan lokaler i Henån. Stanna gärna kvar till årsmötet som börjar 12.30. Är du inte medlem än men vill bli kan du gå till fliken ”bli medlem” under rubriken ”föreningen” här på hemsidan.
OBS! MEDELMSFIKA OCH SAMTAL ÄR INSTÄLLT OCH VI HÅLLER ÅRSMÖTET VIA SKYPE PÅ GRUND AV COVID 19.

Hälsningar från Föreningen Ålgårds styrelse

Lina Edberg, Therese Pedersen, Marie Hedberg, Fredrik Landes, Mikael Brandt