ÅLGÅRD SOM BESÖKSMÅL OCH KULTURELL MÖTESPLATS

Nu startar Föreningen Ålgård ett nytt projekt. En rad evenemang och workshops kommer att arrangeras på Ålgård det närmaste året. Vill du vara med och göra Ålgård till en levande plats?

Vi är glada att kunna tala om att Västra Götalandsregionen har beviljat oss medel för att driva projektet ”Ålgård som besöksmål och kulturell mötesplats”, inom programmet Socialt entreprenörskap. Det var många som sökte och vi blev en av de utvalda som nu kan sätta igång vårt projekt. Naturskyddsföreningen, Föreningen Orustmat och Utsikten ekoby ekonomisk förening kommer också att bidra med ideell tid. Orust kommun avsätter tjänstemannatimmar och följer projektet.

Tanken är att vi ska locka besökare till Ålgårds kvarn och såg. Ju mer roligt som händer desto bättre. Därför hoppas vi att några av er som läser det här ska komma till oss med fler idéer och lust att delta. Vi har även en förhoppning om att lyfta fram kulturutövare och lokala producenter av exempelvis mat och hantverk. Så hör av dig om du har något du vill visa upp eller sälja.

Nu närmast har vi planerat:
• Invigning 27 juli
• Ekodagar 23-24 augusti
• Slöjdvandring och skördefest 4-5 oktober.

Se mer i vårt kalendarium och på bloggen ifall du vill komma och besöka oss!

Här kan du läsa vår ansökan och få en bättre bild av projektet.

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *