2017 -ETT RIKT ÅLGÅRDSÅR

Föreningen Ålgård kan se tillbaka på 2017 som ett rikt år. I stort sett varje månad har vi haft servering med spännande kulturhändelser som tilltugg. Gå gärna in på vårt galleri för att se fotografier från året.

Inte minst var projektet MUMA en succé. Tre konstnärer, S Camilla E Boström, Elina Metso och Camilla Engman, har målat muralmålningar på tre ladugårdsväggar och gestaltat tre kvinnors liv, kvinnor som levt på östra Orust. Maria Bohlin på Assmunderöd, Olga Högström/Josefsson på Ålgårds kvarn och Lovisa Olausson på Krossekärr. Den lokala konstnären Hanna Ivy Iveslätt visade teckningar av nu levande kvinnor på Orust. Guidade gjorde bland anndra Helen Olsson, släktforskare från Torp.

Vi har arrangerat kurser i kroki och kol/blyerts, flera musikcaféer, berättarkafé, klädbytardag, deltagit i slöjdvandring och skördefest, bjudit in till Pop-Up-Galleri, genomfört tre stycken inspirationsföreläsningar och mycket annat.

Bra är det också att Orust kommun har sanerat marken runt kvarnen från kvicksilver och tagit beslut om att fortsätta utreda Ålgårds kvarn och sågs framtid.

Värt att fira är att Föreningen Ålgård tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan och Utsikten ekoby har fått beviljat 1,7 miljoner hos Leaders LAG-grupp (EU-pengar) för att genomföra projektet Ekobesöksnäring. I projektet ingår en årlig besökshelg om att leva ekologiskt, kurser och workshops och inte minst anläggande av en skogsträdgård i ekobyn och mindre odlingar av ätliga perenner vid Ålgård.

Så, med allt det här i ryggen kan vi blicka fram emot ett lika spännande och innehållsrikt 2018!
Välkommen att delta, som publik eller medlem i Föreningen Ålgård!