Ekodagar vid Grindsbyvattnet

 

LÖRDAG 29 JUNI & SÖNDAG 30 JUNI
MAT OCH CAFÉER

Härlig ekologisk mat för veganer och vegetarianer i matvagnen utanför ladan på Ålgård

Café på Ålgård i bostadshuset. Goda mackor och bakverk, kaffe och te.

Café i Mia Lundbergs fina ekohus i Utsikten ekoby. Goda mackor och bakverk.

I UTSIKEN EKOBY

Poängpromenad, lärorikt och tankeväckande för stora och små. Start och mål vid informationsbord nära parkeringen i Utsikten ekoby.

Guidning i Utsikten ekoby klockan 12.00 och 14.00, samling vid informationsbord nära parkeringen i Utsikten ekoby. Följ med på en rundvandring där du får veta hur Utsikten Ekoby förverkligats från idé till fungerande by såväl som om lösningar för avlopp och på vilket sätt de olika husen är ekologiskt byggda. Rickard Karlsson och Marie Hedberg tar er med in i flera hus och delar med sig av sina kunskaper.

Guidning i Skogsträdgården Ravinen, klockan 11.00, 13.00, 15.00, samling vid informationsbord nära parkeringen i Utsikten ekoby. Väletablerade nötträd, mispel och kornell har senaste året fått sällskap av nya små plantor. Dammar och gångar har anlagts. Hör Rikard Wingård berätta om vår framväxande skogsträdgård. Upptäck nya växter och lär om hur skogens ekosystem kan efterliknas för att få ut nötter, frukt, bär och ätliga perenner.

Plantförsäljning Eva Kårbo säljer plantor från sin rika trädgård under hela dagen.

VID RÖDSTEGEN:

15.00 Besök ett imponerande ler- och halmbalshus mitt i byggprocessen.

Gård 726, ca 3 kilometer från Ålgård mot Vräland.

Veronica Bick och Staffan Jonsing ger en visning av sitt hus med stolpverksstomme, massugn, återbrukade fönster och dörrar, halmisolering och lerputs.

PÅ ÅLGÅRD:

Marknad och visningar

Ekologiskt och närproducerat till försäljning i ladan: mat, textilier, hudvårdsprodukter, färg med mer. Orust biodlarförening – visningskupa och honung.  Orust Kretsloppsakademi visar elbilar med mer. Micke Vesala ger energirådgivning. Färgtrappan -prova att blanda äggoljetempera. Hampaprodukter från Grästorp. Egnahemsfabriken från Tjörn. Energimassage. Hapa Zome – prova på textiltryck med blommor och blad.

Föreläsningar, program för respektive dag kommer inom kort

Workshops, program för respektive dag kommer inom kort